De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 15 augustus 2023

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

Wordt Vriend van de Kortebaandraverij Bemmel

Meer info klik hier

Harry Mattijssen
Fabribouw
Otten & Kampschreur
Lidl
Hullenaar Balk
Paardenkliniek Buitenzorg
DENNED InstallatieTechniek
WJ Finance
K3Delta
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Kanbouw
Da Giorgio
Bemap
Hovenier Bruins
Simon Schulte - Hoveniers
Van Marwijk Installaties
Ronald Lamers
Jumbo Bemmel
Autobedrijf Wientjes
Gemeentenieuws
Bongers & Lemmers Makelaardij
Autobedrijf van Meegen
DrukwerkCentrum Leijser
Buitenpoort Catering
Frans Knorth Makelaardij
De Molenwei
ATMR
Transportbedrijf Derks
Makelaar Broex
Landwinkel de Woerdt
Reith & ten Bohmer
Kortebaandraverijen.nl
Mesthandel Peters
Bakker Hydraulic Products
Autoschade Elst
Het Wapen van Bemmel
AH Bemmel
VDP Beveiligingstechnieken
Absolute Advocaten
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Goris Sloopwerken
Van Workum Verhuur
Hans Huijbers
Gelsing Steenhandel
Website gemaakt door: KP Design