De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 11 augustus 2020

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7R_X2SUIwXCryw6LbRcv6EE7z5zgRsm0OrmbOMoixjrBdgw/viewform?usp=sf_link

Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
ATMR
Boels
AH Bemmel
Het Wapen van Bemmel
Bemap
K3Delta
Huyskweker
De Molenwei
Reith & ten Bohmer
WJ Finance
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Autobedrijf Wientjes
Buitenpoort Catering
Kortebaandraverijen.nl
Van Workum Verhuur
Da Giorgio
BOD Bemmel
Project Ontwerp B.V.
Balk B.V.
Frans Knorth Makelaardij
Paardenkliniek Buitenzorg
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Eleonore EQuus
Landwinkel de Woerdt
Liemers Infragroep
Gemeentenieuws
Hans Huijbers
Wijmoco
Goris Sloopwerken
DrukwerkCentrum Leijser
Autoschade Elst
Ithodaalderop
Hovenier Bruins
Gelsing Steenhandel
Simako BDM
Harry Mathijssen
Kanbouw
Absolute Advocaten
Makelaar Broex
Bakker Hydraulic Products
Verspreidenenzo.nl
Otten & Kampschreur
Ronald Lamers
Transportbedrijf Derks
Jumbo Bemmel
Fabribouw
DENNED InstallatieTechniek
Website gemaakt door: Leijser.nu