De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 11 augustus 2020

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7R_X2SUIwXCryw6LbRcv6EE7z5zgRsm0OrmbOMoixjrBdgw/viewform?usp=sf_link

Bakker Hydraulic Products
Ronald Lamers
Goris Sloopwerken
Eleonore EQuus
Da Giorgio
Assurantie kantoor Derksen C.V.
BOD Bemmel
De Molenwei
Hans Huijbers
Buitenpoort Catering
Kanbouw
Transportbedrijf Derks
Balk B.V.
Paardenkliniek Buitenzorg
Boels
Jumbo Bemmel
K3Delta
Liemers Infragroep
Frans Knorth Makelaardij
Bongers & Lemmers Verzekeringen
DrukwerkCentrum Leijser
Hovenier Bruins
Otten & Kampschreur
WJ Finance
Het Wapen van Bemmel
Harry Mathijssen
Autoschade Elst
AH Bemmel
Autobedrijf Wientjes
Landwinkel de Woerdt
Bemap
DENNED InstallatieTechniek
ATMR
Verspreidenenzo.nl
Gelsing Steenhandel
Ithodaalderop
Simako BDM
Absolute Advocaten
Kortebaandraverijen.nl
Van Workum Verhuur
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Wijmoco
Reith & ten Bohmer
Huyskweker
Fabribouw
Project Ontwerp B.V.
Gemeentenieuws
Makelaar Broex
Website gemaakt door: Leijser.nu