De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 13 augustus 2019

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Huyskweker
Bakker Hydraulic Products
AH Bemmel
Gelsing Steenhandel
Verspreidenenzo.nl
BOD Bemmel
Ronald Lamers
Gemeentenieuws
Balk B.V.
Frans Knorth Makelaardij
Simako BDM
Autobedrijf Wientjes
Hovenier Bruins
Eleonore EQuus
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Paardenkliniek Buitenzorg
Hans Huijbers
Kanbouw
Landwinkel de Woerdt
Liemers Infragroep
Bemap
DrukwerkCentrum Leijser
Makelaar Broex
WJ Finance
Fabribouw
Wijmoco
Project Ontwerp B.V.
Autoschade Elst
Kortebaandraverijen.nl
Harry Mathijssen
Jumbo Bemmel
Absolute Advocaten
Reith & ten Bohmer
Ithodaalderop
Assurantie kantoor Derksen C.V.
ATMR
Otten & Kampschreur
Transportbedrijf Derks
Goris Sloopwerken
Buitenpoort Catering
K3Delta
Da Giorgio
De Molenwei
Het Wapen van Bemmel
Boels
DENNED InstallatieTechniek
Van Workum Verhuur
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Website gemaakt door: Leijser.nu