De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 13 augustus 2019

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Simako BDM
Reith & ten Bohmer
Liemers Infragroep
Harry Mathijssen
Makelaar Broex
De Molenwei
DrukwerkCentrum Leijser
ATMR
WJ Finance
Kortebaandraverijen.nl
Boels
Gelsing Steenhandel
Transportbedrijf Derks
BOD Bemmel
Bakker Hydraulic Products
Landwinkel de Woerdt
Kanbouw
Otten & Kampschreur
K3Delta
Frans Knorth Makelaardij
Hovenier Bruins
Huyskweker
Buitenpoort Catering
Het Wapen van Bemmel
Jumbo Bemmel
Autoschade Elst
Ronald Lamers
Eleonore EQuus
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Fabribouw
Autobedrijf Wientjes
Project Ontwerp B.V.
DENNED InstallatieTechniek
AH Bemmel
Van Workum Verhuur
Ithodaalderop
Absolute Advocaten
Balk B.V.
Wijmoco
Bemap
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Gemeentenieuws
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Goris Sloopwerken
Hans Huijbers
Da Giorgio
Verspreidenenzo.nl
Paardenkliniek Buitenzorg
Website gemaakt door: Leijser.nu