De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 11 augustus 2020

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7R_X2SUIwXCryw6LbRcv6EE7z5zgRsm0OrmbOMoixjrBdgw/viewform?usp=sf_link

AH Bemmel
Ronald Lamers
Balk B.V.
Transportbedrijf Derks
DENNED InstallatieTechniek
Liemers Infragroep
Eleonore EQuus
Boels
Gemeentenieuws
Frans Knorth Makelaardij
Project Ontwerp B.V.
Autoschade Elst
Bemap
Gelsing Steenhandel
Het Wapen van Bemmel
De Molenwei
Autobedrijf Wientjes
Kanbouw
Ithodaalderop
Bakker Hydraulic Products
Makelaar Broex
Van Workum Verhuur
Verspreidenenzo.nl
WJ Finance
Fabribouw
Hans Huijbers
ATMR
Huyskweker
Reith & ten Bohmer
Otten & Kampschreur
Jumbo Bemmel
Kortebaandraverijen.nl
Goris Sloopwerken
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Da Giorgio
BOD Bemmel
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Buitenpoort Catering
K3Delta
Harry Mathijssen
Simako BDM
Hovenier Bruins
Wijmoco
Landwinkel de Woerdt
Paardenkliniek Buitenzorg
DrukwerkCentrum Leijser
Absolute Advocaten
Website gemaakt door: Leijser.nu