De Buitenzorg Kortebaandraverij

Sinds 2007 heeft Bemmel een kortebaandraverij. Deze wordt gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. De wedstrijd is vernoemd naar de Stoeterij Buitenzorg, in Bemmel, waar beroemde paarden uit de draf en rensport zijn gefokt en groot gebracht.

De Buitenzorg Kortebaandraverij wordt gehouden op de Teselaar, tussen de woonhuizen en gewoon op straat. Een spectaculair beeld. Over een afstand van 300 meter sprinten afwisselend twee paarden tegen elkaar. Tot er uiteindelijk één winnaar overblijft. Ze strijden  om het Kampioenschap van Lingewaard. De wedstrijd start om ongeveer 13.00 uur.

Dinsdag 11 augustus 2020

Je bent welkom langs het parcours van de Teselaar. Je kunt vrij rondlopen over het stalterrein waar de paarden worden ingespannen en na de race tot ontspanning komen. Je bent welkom in de tent die halverwege het parcours staat. Daar is tevens gelegenheid om wat te drinken en te nuttigen.

Er is een groot scherm opgesteld waarop je de wedstrijden, vanaf de start tot de finish nog beter kunt volgen. Uitleg van de wedstrijden wordt gegeven door de aanwezige speakers die jou op een bewogen wijze meeneemt.

Het geheel wordt als toeschouwer nog leuker als je mee doet met het wedden. Je wed dan op de paarden die winnen. Het is dan net of jouw eigen paard loopt. Meer informatie over het wedden en de diverse spelen vind je hier op de site.

Je kunt gratis parkeren. Daarvoor is een terrein beschikbaar aan het Vossenhol. Er staan verwijzingsborden, zodat een ieder het makkelijk kan vinden.

Kom ook naar Bemmel en geniet van deze paardensport.

Als organisatie van de Bemmelse Paardendagen vinden wij het belangrijk om te onderzoeken in hoeverre u als sponsor of bezoeker tevreden bent over de organisatie van de Kortebaan Draverij. Wij zouden het erg op prijs stellen als u de vragen in de onderstaande link wilt invullen. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7R_X2SUIwXCryw6LbRcv6EE7z5zgRsm0OrmbOMoixjrBdgw/viewform?usp=sf_link

Bongers & Lemmers Verzekeringen
Huyskweker
Jumbo Bemmel
Verspreidenenzo.nl
Goris Sloopwerken
Buitenpoort Catering
Da Giorgio
Fabribouw
Balk B.V.
Wijmoco
WJ Finance
Harry Mathijssen
Reith & ten Bohmer
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Bakker Hydraulic Products
Absolute Advocaten
Transportbedrijf Derks
ATMR
Bemap
K3Delta
Paardenkliniek Buitenzorg
Simako BDM
Autoschade Elst
De Molenwei
Eleonore EQuus
Kortebaandraverijen.nl
Landwinkel de Woerdt
BOD Bemmel
AH Bemmel
Het Wapen van Bemmel
Ronald Lamers
Project Ontwerp B.V.
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Makelaar Broex
Autobedrijf Wientjes
Otten & Kampschreur
Gemeentenieuws
Kanbouw
Hans Huijbers
Gelsing Steenhandel
Van Workum Verhuur
Liemers Infragroep
DENNED InstallatieTechniek
DrukwerkCentrum Leijser
Hovenier Bruins
Boels
Ithodaalderop
Frans Knorth Makelaardij
Website gemaakt door: Leijser.nu