Ponymarkt Bemmel

Sinds 1958 worden er pony’s verhandeld in het Betuwse Bemmel. De laatste 10 jaar worden er ook paarden verhandeld, maar van oorsprong is het een ponymarkt. Naast pony’s zijn er ook konijnen en kleinvee.

De handel vindt nog op de traditionele wijze plaats door handjeklap tussen koper en verkoper. Na ruim 60 jaar is de ponymarkt in Bemmel nog steeds het bekijken en bezoeken waard.

Maandag 14 augustus 2023

Traditiegetrouw is de ponymarkt op de eerste maandag na de tweede zondag in augustus. Dit is het komend jaar niet anders. Vanaf 05.30 uur komen de handelaren met hun dieren op de markt. Ondanks de economische crisis blijft er een flinke aanvoer van te verkopen pony’s en paarden. De aanvoer loopt door tot 08.00 uur, maar de handel is dan al uren aan de gang en is het gezellig druk.

Alle handelaren, beroepsmatig of voor de hobby, kunnen op de Ponymarkt Bemmel komen om hun pony’s te verkopen. Er geldt geen inschrijving voor de aanvoer. Een ieder kan de dieren aan de speciaal voor de markt geplaatste touwen vastbinden. Er is ruimte genoeg. De dieren mogen niet aan bomen, straatmeubilair of hekken vastgemaakt worden.

Op de markt is een dierenarts aanwezig. Ook wordt gecontroleerd door de Inspectie op dierenleed. Eigenaren die hun dieren niet goed onderhouden, of er is sprake van verwaarlozing, kreupel, etc. en deze ter verkoop aanbieden moeten er rekening mee houden dat de Inspectie boetes kan uitdelen. Alleen gezonde dieren mogen verhandeld worden. Met het oog op de gewenste diervriendelijke gang van zaken zijn er huisregels voor de Ponymarkt opgesteld. Op de naleving ervan zal strikt worden toegezien.

Locatie markt

De ponymarkt wordt gehouden op de Markt, in het centrum van Bemmel. De pony’s en paarden staan in lange rijen vastgeknoopt aan touwen. Op de markt staat de secretariaatstent van ons als organiserend comité. Voor vragen kun je daar altijd terecht.

Naast de ponymarkt wordt er in het centrum, aansluitend aan de markt, een braderie gehouden waar je voor al jouw wensen terecht kunt. Tevens is er de kermis op het Kinkelplein.

Het centrum van Bemmel is tijdens de ponymarkt gesloten. Voor handelaren is het mogelijk te parkeren binnen het afgesloten gedeelte. Je wordt gewezen op de beschikbare parkeerplekken. Voor bezoekers geldt dat je in de wijken kunt parkeren. Maar let op; er zijn enkele wegen waar niet geparkeerd mag worden. Hier wordt daarop actief gecontroleerd.

Als deelnemer of bezoeker; je bent van harte welkom op de Ponymarkt en de braderie. Kortom genoeg te doen in Bemmel!

Hullenaar Balk
Autobedrijf Wientjes
Transportbedrijf Derks
De Molenwei
Paardenkliniek Buitenzorg
Kanbouw
Bongers & Lemmers Makelaardij
Het Wapen van Bemmel
Buitenpoort Catering
Ronald Lamers
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
Simon Schulte - Hoveniers
Da Giorgio
Mesthandel Peters
Reith & ten Bohmer
DENNED InstallatieTechniek
Fabribouw
Landwinkel de Woerdt
Assurantie kantoor Derksen C.V.
DrukwerkCentrum Leijser
Bakker Hydraulic Products
Autobedrijf van Meegen
WJ Finance
Harry Mattijssen
Autoschade Elst
Absolute Advocaten
K3Delta
Bemap
Gelsing Steenhandel
VDP Beveiligingstechnieken
Hans Huijbers
Lidl
Hovenier Bruins
Goris Sloopwerken
AH Bemmel
Van Workum Verhuur
ATMR
Van Marwijk Installaties
Makelaar Broex
Kortebaandraverijen.nl
Gemeentenieuws
Jumbo Bemmel
Frans Knorth Makelaardij
Otten & Kampschreur
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Website gemaakt door: Leijser.nu