Ponymarkt Bemmel

Sinds 1958 worden er pony’s verhandeld in het Betuwse Bemmel. De laatste 10 jaar worden er ook paarden verhandeld, maar van oorsprong is het een ponymarkt. Naast pony’s zijn er ook konijnen en kleinvee.

De handel vindt nog op de traditionele wijze plaats door handjeklap tussen koper en verkoper. Na ruim 60 jaar is de ponymarkt in Bemmel nog steeds het bekijken en bezoeken waard.

Maandag 15 augustus 2022

Traditiegetrouw is de ponymarkt op de eerste maandag na de tweede zondag in augustus. Dit is het komend jaar niet anders. Vanaf 05.30 uur komen de handelaren met hun dieren op de markt. Ondanks de economische crisis blijft er een flinke aanvoer van te verkopen pony’s en paarden. De aanvoer loopt door tot 08.00 uur, maar de handel is dan al uren aan de gang en is het gezellig druk.

Alle handelaren, beroepsmatig of voor de hobby, kunnen op de Ponymarkt Bemmel komen om hun pony’s te verkopen. Er geldt geen inschrijving voor de aanvoer. Een ieder kan de dieren aan de speciaal voor de markt geplaatste touwen vastbinden. Er is ruimte genoeg. De dieren mogen niet aan bomen, straatmeubilair of hekken vastgemaakt worden.

Op de markt is een dierenarts aanwezig. Ook wordt gecontroleerd door de Inspectie op dierenleed. Eigenaren die hun dieren niet goed onderhouden, of er is sprake van verwaarlozing, kreupel, etc. en deze ter verkoop aanbieden moeten er rekening mee houden dat de Inspectie boetes kan uitdelen. Alleen gezonde dieren mogen verhandeld worden. Met het oog op de gewenste diervriendelijke gang van zaken zijn er huisregels voor de Ponymarkt opgesteld. Op de naleving ervan zal strikt worden toegezien.

Locatie markt

De ponymarkt wordt gehouden op de Markt, in het centrum van Bemmel. De pony’s en paarden staan in lange rijen vastgeknoopt aan touwen. Op de markt staat de secretariaatstent van ons als organiserend comité. Voor vragen kun je daar altijd terecht.

Naast de ponymarkt wordt er in het centrum, aansluitend aan de markt, een braderie gehouden waar je voor al jouw wensen terecht kunt. Tevens is er de kermis op het Kinkelplein.

Het centrum van Bemmel is tijdens de ponymarkt gesloten. Voor handelaren is het mogelijk te parkeren binnen het afgesloten gedeelte. Je wordt gewezen op de beschikbare parkeerplekken. Voor bezoekers geldt dat je in de wijken kunt parkeren. Maar let op; er zijn enkele wegen waar niet geparkeerd mag worden. Hier wordt daarop actief gecontroleerd.

Als deelnemer of bezoeker; je bent van harte welkom op de Ponymarkt en de braderie. Kortom genoeg te doen in Bemmel!

Hovenier Bruins
Kanbouw
VDP Beveiligingstechnieken
Landwinkel de Woerdt
Gemeentenieuws
Transportbedrijf Derks
Bongers & Lemmers Verzekeringen
Autoschade Elst
K3Delta
Buitenpoort Catering
Mesthandel Peters
Absolute Advocaten
Van Marwijk Installaties
Bongers & Lemmers Makelaardij
Autobedrijf Wientjes
Autobedrijf van Meegen
DENNED InstallatieTechniek
Bemap
Frans Knorth Makelaardij
Jumbo Bemmel
Kortebaandraverijen.nl
Goris Sloopwerken
Da Giorgio
Harry Mathijssen
Fabribouw
Ronald Lamers
Paardenkliniek Buitenzorg
Hullenaar Balk
Reith & ten Bohmer
Otten & Kampschreur
AH Bemmel
Van Workum Verhuur
Assurantie kantoor Derksen C.V.
Het Wapen van Bemmel
Hans Huijbers
WJ Finance
ATMR
Bakker Hydraulic Products
Lidl
Simon Schulte - Hoveniers
Hooimyt - Stoeterij Buitenzorg
De Molenwei
Makelaar Broex
DrukwerkCentrum Leijser
Gelsing Steenhandel
Website gemaakt door: Leijser.nu